00:00
55
00:00

Vrijdag is de Nelson Mandelabrug bij bedrijventerrein Beverkoog officieel in gebruik genomen. De openingshandeling werd verricht door de burgemeesters van Alkmaar en Heerhugowaard: Piet Bruinooge en Han ter Heegde. Het voorbereidende gedeelte van de handeling werd uitgevoerd door leden van de bedrijvenverenigingen van Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard. 

De Nelson Mandelabrug vormt de noordelijke ontsluiting van bedrijventerrein Beverkoog en sluit aan op de Westerweg (N242) en in Heerhugowaard op de Westtangent. De nieuwe brug zorgt voor een aanmerkelijk betere bereikbaarheid van het gerevitaliseerde bedrijventerrein. Het realiseren van de brug heeft in nauwe samenwerking met de bedrijvenvereniging Beverkoog plaatsgevonden. De gevestigde ondernemers dragen ook voor een deel bij aan de kosten van de brug middels baatbelasting.

De nieuwe brug is een ‘tafelbrug’: het beweegbare middengedeelte wordt bij opening horizontaal opgetild. Het beweegbare deel is vervaardigd van composiet, een vezelversterkte kunststof, en is 22,5 meter lang. Daarmee is de Nelson Mandelabrug de grootste beweegbare composiet brug ter wereld. De brug is niet alleen uniek maar ook duurzaam. Door het zeer lichte materiaal heeft de brug een veel kleiner contragewicht en is minder energie nodig om de brug te openen. Daarnaast heeft het de brug vanwege het composiet weinig tot geen onderhoud nodig.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl