Alkmaar Centraal

Vrijdag hebben leerlingen Handhaver Toezicht & Veiligheid - Politie (HTV-P) in samenwerking met agenten van de Alkmaarse politie opnieuw een verkeerscontrole uitgevoerd. De 'Politieklas' oefende aan de Bergerweg controle van documenten en de technische staat van voertuigen. Ook werd geoefend in het schrijven van aankondigingen van beschikking, in de volksmond bekeuringen genoemd.

In totaal zijn 45 voertuigen gecontroleerd. Enkele voertuigen voldeden niet aan de eisen of bleken mankementen te bevatten, bijvoorbeeld defecte verlichting.

Het middaggedeelte van de controle stond in het teken van een aankondiging van beschikking uitschrijven. De leerlingen van het ROC leerden, onder begeleiding, hoe zij deze moeten invullen.

Omdat de leerlingen (nog) geen bevoegdheid hebben tot het uitschrijven van bekeuringen, kwamen alle bestuurders er vanaf met alleen advies.

Het studententeam spreekt van een geslaagde uitvoering van de verkeerscontrole. Woensdag vond al eenzelfde soort oefening plaats in Broek op Langedijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl