Alkmaar Centraal

Woensdag heeft de politie meerdere meldingen gehad van babbeltrucs in Sint Pancras, Heiloo, Egmond aan Zee en Akersloot. Het gaat vermoedelijk om twee vrouwen die bij elkaar horen.

Woensdag eind van de middag belde een vrouw aan bij iemand aan de Bayershof in Heiloo. De bewoonster werd door de onbekende vrouw omhelst en gezoend. Vervolgens liep ze naar de woonkamer. Hier probeerde de vrouw geld los te babbelen, dat ze ergens voor nodig zou hebben. De bewoonster is hier niet op in gegaan. De vrouw ging weer weg, zonder geld.

Rond 18:05 uur was het raak aan de Westerweg in Heiloo. Aldaar zou een vrouw bij een aantal mensen hebben aangebeld. Ze wilde naar binnen en geld 'lenen', dat ze hard nodig had. Niemand werkte mee. Vervolgens is de vrouw in een auto gestapt en weggereden.

Op diezelfde tijd kreeg de politie ook melding vanaf de Duinstraat in Egmond aan Zee. Daar was een vrouw in huis geweest, die middels een babbeltruc een geldbedrag afhandig probeerde te maken. De 90-jarige bewoonster vertelde haar dat ze geen geld had. De vrouw ging daarop weer weg.

Rond 18:30 uur was het opnieuw raak aan de Pieter de Hooghstraat in Akersloot. Toen de 80-jarige bewoonster de voordeur opende, kreeg zij spontaan een dikke kus op de wang en werd gevraagd hoe het met haar ging.

De onbekende vrouw liep gelijk door het huis in en ook de bewoner kreeg een kus op de wang. Het echtpaar was overdonderd door de hartelijkheid van deze vreemdeling, die zich vervolgens voordeed als het overbuurmeisje.

Haar auto stond in Bergen stond met pech en ze had geld nodig om lid te worden van de Wegenwacht. Haar voordeur ging echter niet open. Ze beloofde het geld de volgende dag terug te geven. De vrouw kreeg in goed vertrouwen geld, waarna zij in een auto stapte. 

De 80-jarige bewoonster had om 19:40 uur de politie gebeld over de babbeltruc. Nadat na controle bleek dat de onbekende vrouw niet tegenover hen woonde.

Er zijn verschillende signalementen van de onbekende vrouwen genoemd. Hierdoor gaat de politie ervan uit, dat er twee vrouwen actief zijn geweest en dat ze vermoedelijk bij elkaar horen.

Wie woensdag 10 februari getuige is geweest van de genoemde babbeltrucs of informatie heeft die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s), wordt verzocht contact op met de politie via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem is bereikbaar op het nummer 0800-7000.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl