Alkmaar Centraal

Zaterdagavond wilden de DAW-dames de grote nederlaag van de uitwedstrijd tegen koploper VZV recht zetten. Dit gebeurde glansrijk want de thuisploeg stond zelfs tot 2 seconden voor tijd op winst. Maar toen kwam IJmuiden nog net tot 5-5, omdat DAW een speelster tekort kwam.

DAW was opgedragen vanaf het begin geen ruimte te geven. Ook tijdens de drie tijdstraffen in het eerste kwart kwam VZV niet tot scoren. Aan de andere zijde was er een fraaie hattrick van Romee Heister. In het tweede en derde kwart sloop IJmuiden naar 3-2. In het laatste wist Diane van Schaik een fraaie afstands-lob te plaatsen en zorgde een midvooractie van Karlijn Calis voor 5-3.

Tot 50 seconden voor tijd bleef het 5-3. Toen kreeg DAW een 13e ‘man minder’ situatie. Door de persoonlijke foutenlast moest een derde speelster op de kant blijven, met als gevolg dat het team tot het eindsignaal verder moest met zes tegen zeven. VZV kon nog twee keer scoren. Het laatste schot kwam vlak voor tijd langs de goed keepende Fanny Bouma.

Het verdiende punt van DAW was met name dankzij sterk verdedigen met een 'man minder'. Ook toonde het team slagkracht met vijf scores, op momenten dat VZV niet benadeeld was door tijdstraffen.  DAW staat comfortabel midden in de Hoofdklasse 2A na promotie vorig jaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl