In de 2e helft werd het toch nog spannend tegen koploper Groningen, maar de Alkmaarse Rugby Club verloor uiteindelijk met 14-27 na een ruststand van 0-20. Er was bij de scheidsrechter nog enige verwarring, maar ook het sportieve Alkmaarse team bevestigde dat 19-27 een incorrecte score was.

In de 1e helft had Alkmaar eigenlijk niets in te brengen. Groningen was aan alle kanten de betere. Als de bezoekers al fouten maakten, werden die adequaat opgelost en gingen de aanvallen verder. Al binnen 5 minuten maakte Groningen het 0-5 via een driving maul na een 5 yards line-out voor de Alkmaarse goal-lijn.

Deze aanval werd 10 minuten later gekopieerd voor de 0-10. Alkmaar verdedigde keihard tegen het Groningse overwicht maar toch eindigde een driekwart lijn aanval in een try (0-15). De makkelijke conversie kwam echter tegen de paal. Op slag van rust werd het 0-20 door eenzelfde aanval. Groningen pakte met die vierde try meteen het extra competitiepunt.

De tweede helft was totaal anders. Groningen werd slordig en Alkmaar greep zijn kans. Na een serie goede aanvallen tegen de goal-lijn rondde Jouke Molenmaker een ruck af met een try. Kicker Kristian Boogert scoorde de makkelijke conversie: 7-20.

Kort daarna was het weer raak voor Alkmaar. 'Man of the match' Kristiaan Koop brak door en kickte de bal naar voren. Hij en center Sylvester Reimers stormden naar voren en schopten de bal over de goal-lijn, waar Reimers als eerste bij de bal was. Boogert tekende weer voor de conversie.

Met de terugkomst tot 14-20 ging Alkmaar furieus in de aanval. Ondanks dat de koploper nu weer goed verdedigde, bleef een stunt mogelijk. Groningen sloeg echter het sprookje aan gruzelementen met een doorbraak, een trap over de goal-lijn en een try. Conversie maakte de eindstand 14-27.

Bekeken: 3545x