Acht taxichauffeurs van Connexxion Taxi Services moeten het voor de derde keer zonder loon doen: Connexxion zette hun loon stop omdat de chauffeurs weigeren te komen werken. Ze willen niet werken omdat ze niet worden ingezet voor het groepsvervoer van scholieren.

Maandag vond een kort geding plaats waarbij Connexxion die beslaglegging ongedaan probeerde te maken. In december kregen ze deels gelijk van de rechter, maar betaalde Connexxion alsnog de opgelegde betaling niet. De advocaat van de chauffeurs liet daarop beslag leggen op een betaalrekening van Connexxion.

De voorzieningenrechter adviseerde de beide partijen tijdens het kort geding vooral eens rustig met elkaar te praten en ‘prestige en principe’ eraf te halen. Ook wees hij de acht chauffeurs, die vinden dat ze er recht op hebben om leerlingenvervoer te moeten doen, erop dat bepaalde vervoermiddelen niet voor altijd gelden.

De chauffeurs vinden daarentegen dat Connexxion dat groepsvervoer te veel laat doen door flexibele arbeidskrachten. Volgens hen klopt de bewering van Connexxion dat er voor hen te weinig werk is in het groepsvervoer niet.

Na het kort geding beloofde Connexxion opnieuw de chauffeurs weer salaris te gaan betalen. Als Connnexxion en de chauffeurs er dan nog niet samen uitkomen zal de voorzieningenrechter een vonnis uitspreken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl