Zaterdag 13 en zondag 14 februari zijn de nieuwe routes van Wandelnetwerk Noord-Holland ingelopen. Op zaterdag stond er een heerlijk winterzonnetje; op zondag kwamen de waterdichte wandelschoenen goed van pas. Zaterdag gingen in de regio Alkmaar twee wandelingen van start. Voor de route Bosrijk Alkmaar, die door park Oosterhout, via de historische binnenstad naar Westerhout en de Alkmaarder Hout loopt, verrichtte wethouder Jan Nagengast van Alkmaar de openingshandeling. Voor de route Eilandspolder hadden wethouder Pieter Dijkman van Alkmaar en Joyce van Beek, burgemeester van de gemeente Beemster de eer het informatiebord te onthullen. De route Eilandspolder loopt door De Rijp, Noordeinde, Driehuizen en West- en Oost-Graftdijk.

Zondag ging in het Park van Luna de wandeling de Blauwe Loper van start. Dit is een rondwandeling door de gemeenten Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar. In het Park van Luna werd de openingshandeling verricht door wethouders Leo Dickhoff  van Heerhugowaard en Jan Piet Beers van Langedijk. Vervolgens ging de wandeling van start met de heer Dickhoff aan kop.

Wandelnetwerk Noord-Holland is gegroeid met ruim 1000 kilometer aan routes. Op 7 verschillende locaties in Noord-Holland werd deze mijlpaal gevierd. De routes zijn te vinden op www.wandelnetwerknoordholland.nl.

Het wandelnetwerk is een initiatief van de samenwerkende gemeenten en terreinbeheerders in Noord-Holland. De aanleg is financieel mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl