Ontwikkelingsbedrijf NHN is erg tevreden over de uitslag in het tweejaarlijkse rapport van de ‘European Cities & Regions of the Future’ van het toonaangevende fDi Magazine, dat maandag is gepubliceerd. Het magazine van Financial Times, laat Noord-Holland (zonder Amsterdam) tien plaatsen klimmen op de lijst van meest aantrekkelijke regio’s om in te investeren.

Noord-Holland (Noord) staat 15e op de fDi ranglijst en is de best scorende regio in Nederland voor Brabant (22e). In West-Europa komt de regio zelfs binnen de top 8. Londen staat 1e als meest interessante stad. Nordrhein- Westfalen in Duitsland is de meest interessante regio.

Tussen de middelgrote regio's (1,5 - 4 miljoen mensen) komt Noord-Holland (Noord) er nog beter vanaf. De regio steeg van een 9e naar een 3e plaats. Brabant werd overigens 5e om deze ranglijst en Zuid-Holland 10e, dus Nederland lijkt in trek.

Voor de 'European Cities & Regions of the Future' zijn 481 regio’s en steden op vijf punten beoordeeld: economisch perspectief, werkomgeving, effectiviteit van investering, infrastructuur en 'Business Friendliness'. Noord-Holland (Noord) scoorde op bereikbaarheid een 2e plaats en op perspectief een 3e plek. Qua werkomgeving was er een 5e plaats, net als twee jaar terug.

Ontwikkelingsbedrijf NHN is het aanspreekpunt voor de economische en ruimtelijke ontwikkeling van de regio. Directeur Thijs Pennink: “Het rapport van fDi Magazine laat zien dat de regio in de lift zit. Om als regio, zonder Amsterdam, deze cijfers te bewerkstelligen is een mooie motivatie om op de ingeslagen weg door te gaan.”

Gedeputeerde Economische Zaken van de provincie, Jaap Bond, roemt de ontwikkeling: “Noord-Holland Noord is een fantastische regio met unieke mogelijkheden. Buitenlandse investeerders zijn vooral gecharmeerd van de ruimte op nog geen uur rijden van internationale faciliteiten als Schiphol en de Amsterdamse havens.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl