Alkmaar Centraal

Woensdagavond 24 februari organiseert de gemeente een bijeenkomst voor bewoners en belanghebbenden over het groen in de gemeente Alkmaar. Op dit moment is de gemeente bezig met het opstellen van het Groenbeleidsplan. Voor het opstellen van een nieuw groenbeleidsplan hoort de gemeente graag de ideeën en behoeften over groen van de inwoners zelf.

Groen in de stad, dorpen en omliggend landschap is essentieel voor een leefbaar en duurzaam Alkmaar. Groen draagt bij aan de identiteit van de plek waar we wonen, werken en recreëren. Groen is belangrijk voor de gezondheid en voor het dichtbij huis kunnen genieten van natuur. Daarnaast kan groen bijdragen aan voorkomen van negatieve effecten van de huidige klimaatverandering met zijn extreme buien en hitte op warme dagen. Tegelijkertijd staat groen ook onder druk, door de verdere verstedelijking, ruimtegebrek of door de trend van verstening van tuinen.

Wethouder Groen Anjo van de Ven (OPA) nodigt bewoners en bewonersgroepen uit met ideeën die bijdragen aan het nieuwe Groenbeleid. De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur in de Wijkboerderij Alkmaar aan de Vondelstraat 31 in Alkmaar. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij beleidsmedewerker Groen Simone Stam, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is plaats voor maximaal 80 deelnemers. (foto: Bing Maps)

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl