Maan, de winnares van The Voice of Holland, opent vrijdag 25 maart het kaasmarktseizoen 2016 en daarmee de eerste Alkmaarse kaasmarkt van dit jaar. Ze doet dit op traditionele wijze door om klokslag 10.00 uur de bel te luiden.

Maan de Steenwinkel uit Bergen is erg creatief. Muziek is haar grote passie, ze zingt, danst speelt piano en toneel. Na het gymnasium heeft ze een tussenjaar genomen om zich volledig op de muziek te storten. En met succes. Eind januari won ze de 6e editie van The Voice of Holland.

“Voldoende aanleiding om Maan de eer te gunnen het kaasmarktseizoen 2016 officieel te laten openen. Op haar zijn we ook in Alkmaar oprecht trots! De enthousiaste reactie van Maan op de uitnodiging laat zien dat de kaasmarkt ook voor jongeren aantrekkelijk is om te bezoeken,” aldus de wethouder ‘Kaas’, Victor Kloos.

Voorafgaand aan de opening wordt Maan samen met de kaasdragers en iedere andere betrokkene, ontvangen in de raadzaal van het stadhuis. Daarna gaat het hele gezelschap in optocht naar het Waagplein.

Pin It
Bekeken: 4065x
https://ee.itk.ac.id/data/