Karavaan vestigt zich definitief in Alkmaar. Het college heeft besloten Karavaan voor de jaren 2016 tot en met 2018 te subsidiëren. Hierdoor kan Karavaan het bestaande theaterlocatiefestival voortzetten op locaties in de regio. Ook neemt het college in de Cultuurnota 2020 Vision op dat zij graag ziet dat deze subsidie in 2019 en 2020 ook wordt toegekend.

Het festival 2016 vindt plaats van 25 mei tot 5 juni met het thema Local-Global, dat gaat over verbonden zijn met de rest van de wereld. Het festival omvat meer dan 20 voorstellingen, zowel op het festivalhart en als op andere locaties.

Er zijn voorstellingen over het vluchtelingenvraagstuk, er is een première van de opera Dijkdrift en een theatrale installatie in een weiland met als thema de grutto’s die te vroeg naar Afrika vertrekken. Ook komt jong talent van de Mime-Opleiding en de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie naar Alkmaar.

Waar Karavaan in 2016 zal huisvesten is nog niet definitief. Er zijn nog gesprekken over de Kapelkerk met de Protestantse Gemeente Alkmaar. Ongeacht de uitkomst, Karavaan vestigt zich definitief in Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl