Gemeente Alkmaar gaat het aantal stembureaus voor het aankomende Oekraïne-referendum terugbrengen van 64 naar slechts 42 stembureaus. "Hiermee wordt de democratie bedreigd en ons stemrecht afgedaan als triviaal," stelt de SP Alkmaar. Een referendum is geldig als minimaal 30% van de kiesgerechtigden gaat stemmen. "Het behalen van deze kiesdrempel komt in het geding."

Op 6 april is het referendum over het verdrag van de EU met Oekraïne. De SP is fel tegenstander van dit verdrag, omdat het verstrekkende gevolgen kan hebben voor Nederland, de EU en de Oekraïne.

SP-kamerlid Harry van Bommel liet op 10 februari op SP.nl weten dat dit verdrag onder andere de oorzaak van een bloedige burgeroorlog in Oekraïne. 

SP Alkmaar: "Het moge duidelijk zijn dat het verdrag voor spanningen zorgt onder de Oekraïense bevolking. En dat niet alleen. Het land wordt gedwongen om alle marktregels van de Europese Unie over te nemen, wat het land doelwit zal maken van multinationals. Als klap op de vuurpijl is Oekraïne een van de meest corrupte landen ter wereld. Kortom: Oekraïne is niet klaar voor een verdrag met de EU!"

Voor de gemeenteraadsverkiezingen waren er 64 stembureaus. Met het schrappen van locaties worden vooral Oterleek, Driehuizen en Grootschermer getroffen: deze dorpskernen raken hun enige stembureau kwijt. De Rijp heeft straks maar één stembureau. 

SP Alkmaar vindt dit niet kunnen en roept iedereen op om bezwaar te maken. Op alkmaar.sp.nl staat hoe men in een paar eenvoudige stappen bezwaar kan maken tegen het schrappen van ongeveer een derde van de stembureau's in gemeente Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl