Donderdag 18 februari vond de feestelijke kick-off plaats van de politiecampagne 'Vloggers Vragenvuur'. Met de campagne, waar bekende en opkomende vloggers aan meewerken, brengt de politie haar vernieuwde jongerensite vraaghetdepolitie.nl onder de aandacht.

De vloggers Furtjuh, Labratten en Bucket Boys lanceerden de campagne op het PCC Oosterhout in Alkmaar voor een volle aula met eersteklassers.

Vraaghetdepolitie.nl is de officiële jongerenwebsite van de politie. Vraaghetdepolitie.nl bestaat sinds 2011 en is onlangs in een nieuw jasje gestoken. Jongeren kunnen hier terecht voor een betrouwbaar antwoord op vragen over veiligheidsthema's zoals online oplichting, sexting, verkeer en pesten. Op dinsdag- en donderdagavond zijn er live chatsessies met politiespecialisten.  

Vraaghetdepolitie.nl is een laagdrempelige manier voor jongeren om contact met de politie op te nemen als zij vragen of dilemma's  over veiligheid hebben die ze niet goed bij hun ouders, vrienden of andere vertrouwenspersonen kwijt kunnen. Dat daar behoefte aan is blijkt uit het feit dat de site maandelijks 80.000 keer wordt bezocht en de vragen die via het contactformulier en in de chats worden gesteld. Politiespecialisten geven advies, verwijzen door en komen in actie als er sprake is van een zorgwekkende situatie.

Om nog meer jongeren op de site te attenderen werkt de politie samen met bekende en opkomende vloggers in de campagne 'Vloggers Vragenvuur'. In totaal verschijnen er drie vlogs per kwartaal waarin vloggers via hun eigen YouTube-kanaal in hun eigen stijl veiligheidsissues die jongeren raken bespreekbaar maken.

De eerste drie vlogs van kwartaal één zijn gemaakt door Furtjuh, Labratten en Bucket Boys, en gaan onder andere over nepprofielen en het online verspreiden van naaktfoto's. Deze eerste drie vlogs werden tijdens de kick-off voor het eerst vertoond en zijn dezelfde dag 'viral' gegaan. In de loop van 2016 worden nieuwe vlogs gemaakt door onder andere Dylan Haegens, Mertabi en Beautinezz.

 

 

Pin It