Alkmaar is sinds dinsdag een groot warenhuis armer en een leegstaand monumentaal pand rijker. De doorstart van warenhuisketen V&D gaat officieel niet door, de 150 personeelsleden van het filiaal aan de Laat in Alkmaar zijn hun baan kwijt en het beeldbepalende pand waarin V&D was gevestigd staat binnenkort mogelijk leeg.

Dinsdag beleefden de personeelsleden van V&D Alkmaar hun laatste werkdag. De Alkmaarse partij OPA stelde woensdag al via schriftelijke vragen voor om onderzoek te doen naar de manier waarop de gemeente de ontslagen medewerkers zou kunnen helpen. De partij suggereerde om het personeel onder de aandacht te brengen bij bijvoorbeeld de in aanbouw zijnde Primark of bij horeca op Overstad.

Wat er met het V&D-gebouw gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Het pand is gebouwd in 1927 en telt 11.500 vierkante meter. Jelle Groeneveld, voormalig voorzitter van Winkeliersvereniging Binnenstad Alkmaar, hoopt dat het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay het wil overnemen. Volgens makelaar Pieter van der Borden zou het mooiste scenario zijn dat het pand wordt verhuurd aan een grote warenhuisketen, maar maar hij heeft er geen hoge verwachting van dat zoiets zal lukken. Appartementen zouden ook een oplossing kunnen zijn. (foto's: Marco Schilpp)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl