Project EMEU van het ROC Horizon College is genomineerd voor de Orange Carpet Award 2016. Met 'Engineering Mobility in Europe' volgen mbo'ers in het buitenland les of lopen stage en werken online samen met leerlingen uit EU-landen. Concurrent is het MBO College Centrum. Op 22 maart worden de Awards uitgereikt tijdens het EP-Nuffic Jaarcongres.

EP-Nuffic belicht met Awards bijzondere initiatieven voor internationalisering in het onderwijs. Dit jaar is er een record van 67 inzendingen vanuit de categorieën primair, voortgezet, middelbaar en hoger beroepsonderwijs. EP-Nuffic nomineerde per categorie twee projecten.

Bij het EMEU-project zijn de mbo-opleidingen Techniek en ICT betrokken en wordt er met tien partners uit zes EU-landen samengewerkt. Frans van Schaik, coördinator internationalisering van het Horizon College, is verheugd: "Het betekent dat we goed op weg zijn om leerlingen een kans te geven internationaal actief te zijn. Daarnaast maakt het leerlingen flexibeler, zelfstandiger en groeien ze in hun persoonlijke ontwikkeling."

In april wordt een vervolgproject ingediend, EMEU4ALL. Bij goedkeuring gaan ook teams uit de overige richtingen van het Horizon College fysiek of digitaal de grens over. Meer informatie op em-eu.eu.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl