De echte schaatsliefhebber kan zijn hart ophalen, want weer of geen weer, ‘it giet oan’ op zondag 28 februari op ijsbaan De Meent. Deze dag opent de ijsbaan om 7.00 uur haar deuren zodat de fanatieke schaatsers kunnen starten aan hun 200 km lange tocht op mooi ijs. Voor wie minder ervaren is: er kan ook 50, 100 of 150 km geschaatst worden.

Er wordt geschaatst met een transponder zodat je de tel niet kwijtraakt. De ijsmeester dwijlt elk uur. Toeschouwers en een gezellig dweilorkest zorgen voor de goede sfeer en er wacht een certificaat aan de finish met een Alkmaars ‘Elfstedenkruisje’.

De ijsbaan is 28 februari ook gewoon open voor de recreatieve schaatser. Vanaf 12.00 uur kan men ook in de ijshal terecht. Elfstedenschaatsers betalen de reguliere toegangsprijs en melden hun deelname bij aanvang bij de receptie.

De voorjaarsvakantie, de week van 27 februari t/m 6 maart is dé officiële openingsweek voor Sportcomplex De Meent. Gevierd wordt dat het complex compleet verbouwd is. De Elfstedentocht is maar één van de vele activiteiten gedurende deze week. Meer informatie op demeentalkmaar.nl/openingsweek.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl