Vrijdag deed Robert uit Heerhugowaard voor één keer zijn verhaal, in het AD. Hij kreeg een maand geleden de bizarre mededeling dat hij de vader kon zijn van Angel, de in Alkmaar dood gevonden baby van de 32-jarige verdachte Yasmine M.

Het was als een dreun in zijn gezicht. Robert in het AD: "Ik klapte dicht. Mijn moeder begon te huilen. Ja, het is ook haar kleinkind, hè". Daarna voelde hij zich geen slachtoffer van een tragische gebeurtenis, maar een verdachte. Er werden meteen allemaal vragen gesteld over wat hij wist, waar hij Yasmine van kende en hij kreeg foto's te zien van huizen waar ze gewoond had.

Robert en een andere mogelijke vader waren door Yasmine genoemd. Toen de politie hem dit vertelde voelde hij al nattigheid. Vijf jaar terug had hij een week met haar gescharreld. Daarna had hij geen contact meer, maar hoorde dat ze terug was bij haar vriend. Hij wist niet dat ze zwanger was. "En dat kon ik gelukkig aantonen, omdat ik nogal goed bijhoud wat ik allemaal doe."

Hij en de andere man deden vrijwillig een bevestigende DNA-test. Toch zit hij nog met twijfel. Het stoffelijk overschot was door het NFI geschat op zeven tot negen jaar oud (gebaseerd op decompositie, red.), dat zou dus rond vier jaar moeten zijn. Een flink verschil.

Robert vindt zekerheid heel belangrijk voor het verwerkingsproces. Hij wil ook de naam 'Angel' laten tatoeëren, ook al noemt de familie haar nu Angelina. Hij heeft haar graf bezocht en maakte een glasgravure met een engeltje en 'Angel'. Toeval wil dat hij al zes jaar een kat heeft met die naam. Daarnaast vraagt de ex-staalwerker zich af wat er gebeurd is. Of de baby gezond was. "Al kan ze misschien beter dood geboren zijn, anders moet ze zijn vermoord of verwaarloosd."

Eind april is de rechtszaak tegen de 32-jarige Yasmine M. Robert gaat erheen, al was hij al wel gewaarschuwd dat hij wellicht nooit antwoorden krijgt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl