Alkmaar Centraal

Woensdag is aan Maître Jeroen Divendal de Scherm-Oscar voor trainer/coach van het jaar 2015 uitgereikt. Een totaal verraste Divendal kreeg de prijs uit handen van KNAS erelid Oscar Cardolus tijdens één van zijn jeugdtrainingen.

De scherm-Oscar is een prijs die sinds 2006 jaarlijks wordt uitgereikt in acht categorieën. Het is een huldeblijk aan Nederlandse schermers, schermleraren en schermverenigingen die volgens een onafhankelijke keuzecommissie een uitstekende of bijzondere schermprestatie hebben geleverd.

Divendal kreeg de prijs, omdat zijn pupil Job de Ruiter brons won op het EK Cadetten Floret Jongens in 2015, en dat jaar ook het NK senioren 2015 wpn.

De schermleraar is al jaren bezig om het schermen regionaal en landelijk te versterken. Hij was het ook die het schermen in Alkmaar en Haarlem in 2010 samenvoegde tot HollandSchermen om sterker te staan. Alkmaar is inmiddels een Regionaal Trainings Centrum voor de schermsport. Jeroen streefde daarnaast al jaren naar een zelfstandige schermzaal. Die bestaat nu in het vernieuwde Sportcomplex De Meent.

Landelijk maakte Jeroen zich verdienstelijk voor het floretschermen. Hij haalde voor de KNAS bondscoach Andrea Borella naar Nederland en hij maakt actief deel uit van de opleiding voor schermleraren (NAS).

Jeroen brengt de nieuwste inzichten op het gebied van sportwetenschap in praktijk en beschikt over een groot internationaal netwerk. Met zijn heldere visie op, en grote hart voor de sport inspireert en stimuleert hij jong en oud.
(foto: HollandSchermen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl