Alkmaar Centraal

Zaterdag 20 februari wordt vanaf 16.00 uur de landelijke finale van de KPN Marathon Cup verreden in Alkmaar. Het belooft spannend te worden, want de strijd is nog lang niet beslist. Tijdens deze finale neemt Jan Maarten Heideman afscheid van het wedstrijdschaatsen. Hij zal op De Meent worden gehuldigd.

Vanaf 16:00 uur worden diverse marathons verreden, met als climax de Bauerfeind Marathon, de finale van de KPN Marathon Cup. Een speciale ‘marathon’ is die voor oud A-rijders, met onder andere Elfstedenwinnaar Henk Angenent en vele oud-kampioenen. Zij rijden 10 ronden, waarvan de eerste 7 ronden geneutraliseerd.

Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen van de Top-divisies Dames en Heren wordt traditioneel afscheid genomen van stoppende rijd(st)ers. Zaterdag is er speciale aandacht voor Jan Maarten Heideman. De 42-jarige schaatser is ‘aanvoerder overwinningen’ met maar liefst 57 stuks én hij is de enige nog actieve wedstrijdrijder die aan de laatste Elfstedentocht meedeed.

Kaarten zijn te koop bij de receptie van De Meent en kosten € 8,- per stuk, t/m 15 jaar gratis onder begeleiding. Tot vrijdag 19 februari is het derde kaartje gratis.

De jonge schaatsfans kunnen het kijken op de tribune afwisselen met spelactiviteiten in de ijshal. Speciaal voor hen is door Alkmaar Sport van 16.00 tot 19.00 uur een gevarieerd programma georganiseerd.

Denk hierbij aan activiteiten van mini-marathon, ijs wipe-out, wintergames tot een ouder-kind-competitie. Deelname aan deze activiteiten is gratis. Sportcomplex De Meent beschikt daarnaast over een uitstekende horecagelegenheid om het feest compleet te maken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl