Alkmaar Centraal

In de voorjaarsvakantie, van maandag 29 februari tot en met vrijdag 4 maart, wordt de jaarlijkse schaats4daagse georganiseerd bij IJsbaan De Meent in Alkmaar. Wie in de voorjaarsvakantie vier keer komt schaatsen ontvangt na afloop van de vierde dag de speciale schaats4daagse medaille. Schaatsers kunnen elke dag tussen 10.00 en 16.00 uur op het ijs terecht. 

De schaats4daagse is inmiddels een begrip bij IJsbaan de Meent. Jaarlijks komen in de voorjaarsvakantie talloze schaatsers naar de ijsbaan om, ieder op hun eigen niveau, een prestatie van formaat neer te zetten. Maandag 29 februari om 10.00 uur opent Freddy Fit, de mascotte van Alkmaar Sport, het evenement. De zeer ervaren rijders rijden misschien wel 100 ronden, de beginner maar een paar. Het gaat erom dat er vier keer geschaatst wordt: dan verdient de schaatser een medaille. Er zijn schaatsers die al een hele verzameling medailles bij elkaar hebben gespaard, en elk jaar zijn er ook weer schaatsers die voor het eerst meedoen. Je kunt dagelijks van 10.00-16.00 uur je rondjes komen schaatsen. Geef bij de organisatie aan wat je doel is, en als je je doel voor de dag behaald hebt wordt je kaart afgestempeld.

De kosten bedragen voor kinderen € 11,50, voor sportpaspoorthouders € 7,50, en voor volwassenen € 15,00 voor vier dagen schaatsen. Vrijdag 4 maart wordt om 15.30 uur een trofee uitgereikt aan de deelnemer die volgens de organisatie een bijzondere prestatie heeft geleverd. De ijsbaan is tijdens de schaats4daagse gewoon geopend voor de recreatieve schaatser.

De voorjaarsvakantie, de week van 27 februari tot en met 6 maart, staat in sportcomplex De Meent geheel in het teken van dé openingsweek. Dit is om te vieren dat het complex geheel vernieuwd en verbouwd is. De schaats4daagse is maar één van de vele activiteiten die deze week georganiseerd worden. Meer informatie is te vinden op www.demeentalkmaar.nl/openingsweek.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl