Zondag 21 februari vond in Alkmaar de streetfishing-competitie van Sportvisserij MidWest Nederland plaats. Veertien teams met vier vissers probeerden om zoveel en zo groot mogelijke roofvissen te vangen. Het Alkmaarse Tweede Kamerlid Rudmer Heerema (VVD) gaf het startsein.

Streetfishing is een jonge, hippe en coole manier van vissen op roofvis met lichte materialen in een stedelijke omgeving. Het is over komen waaien vanuit Frankrijk en sinds korte tijd ook in Nederland steeds populairder. Het is makkelijk, kost weinig tijd en er wordt gevist op plaatsen die een visser normaal niet zo snel zou uitkiezen. belangrijk is dat er verantwoord met de vissen wordt omgegaan en dat alle gevangen vis wordt teruggezet.

De competitie bestaat uit zes wedstrijden die plaatsvinden in Alkmaar, Utrecht, Lelystad, Amersfoort, Haarlem, en Amsterdam. Er doen bijna zestig deelnemers uit heel Nederland mee. Het winnende team krijgt als prijs een hengel voor elk teamlid en een visdag met de visgidsen Daan Verbruggen en Mike Dijkstra. Daarnaast zijn er bij iedere wedstrijd mooie dagprijzen te winnen. Bij deze eerste wedstrijd in Alkmaar was een ervaren streetfisher van Streetfishing Nederland aanwezig. Hij gaf de vissers tips en adviezen over streetfishing.

Meer informatie is te vinden op www.sportvisserijmidwestnederland.nl. De wedstrijden worden georganiseerd door Sportvisserij MidWest Nederland in samenwerking met de Hengelsportvereniging Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl