Alkmaar Centraal

Zaterdag vond een bijeenkomst plaats in de Hortus Alkmaar waarbij het bestuur van voormalig natuurmuseum Westflinge in Sint Pancras zeven andere organisaties verblijdde met een geldbedrag. Dit schrijft het NHD.

Natuurmuseum Westflinge zelf is vorig jaar opgedoekt omdat het geen subsidie meer kreeg van de gemeente Langedijk. Op 25 september 2014 kreeg het bestuur van een ambtenaar van de gemeente te horen dat de gemeente het voormalig gemeentehuis van Sint Pancras waarin Westflinge is gevestigd wil verkopen vanwege het nieuwe accommodatiebeleid. Drie maanden later kwam er een brief van de gemeente, gericht aan ‘museum Westflinge’ - terwijl de huurder van het gebouw ‘Stichting Museum Westflinge’ is - waarin gemeld wordt dat de gemeente de huur opzegt. Als gevolg hiervan besloot het bestuur van de Stichting Museum Westflinge het museum te ontmantelen.

De collectie is in de loop van 2015 verdeeld onder talloze andere organisaties, zoals Hortus Alkmaar, het Foto & Filmmuseum en De Hoep. Het echtpaar Arie en Miep de Boer is bijna het hele jaar bezig geweest met de verdeling. Voor hen is het hoofdstuk ‘Westflinge’ bijna afgesloten. Een beetje verbitterd richting de gemeente zijn ze wel, omdat die zich volgens hen ‘nooit heeft verdiept in de waarde van Westflinge’.

De geldbedragen die zaterdag werden geschonken aan zeven organisaties waren overgebleven van de verkoop van de collectie van Westflinge. Dit waren kinderboerderij Jong Leven, stichting Regionale Archeologie Gheestmanambocht, stichting AWN Schagen, Hortus Alkmaar, Historische Vereniging Sint-Pancras, Vogelwerkgroep Alkmaar en stichting Bescherm Natuur Geestmerambacht. (foto: Google Maps)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl