Alkmaar Centraal

Net nu de begroting van Alkmaar weer een tijdje op orde en sluitend lijkt is een nieuw gat van miljoenen euro’s opgedoken. Dit heeft de afdeling financiën ontdekt en staat te lezen in interne stukken van de gemeente, aldus het NHD.

Vanaf 2004 lijkt er meerdere keren veel geld uitgegeven te zijn aan zaken die niet in de begroting stonden. Deze uitgaven hadden volgens de begroting niet eens gedaan mogen of kunnenworden. Veel raadsleden hebben inmiddels aangegeven dat erg onduidelijk is hoe Alkmaar er nu financieel voor staat.

Toen in 2015 bleek dat Alkmaar een tekort van 8,3 miljoen op de jaarrekening over 2014 had en een structureel tekort van 6 miljoen op de begroting voor 2015 heeft de gemeente 26 miljoen geleend om dat gat te dichten.

Wethouder financiën Pieter Dijkman schrijft in een brief aan de commissie bestuur en middelen dat het een ‘substantieel bedrag’ is. D66-fractievoorzitter Peter van Diepen vindt daarom dat de wethouders hun verkiezingsbeloften best wat mogen herzien. De wethouders willen echter nog steeds de verlaging van de ozb-belasting en de plannen voor tweerichtingsverkeer op de Wageweg en de Bierkade doorzetten. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl