Zaterdagavond moesten de waterpolodames van DAW het in Leiden het opnemen tegen een directe concurrent met veel ervaring in de Hoofdklasse. Daarnaast waren de tegenstanders van ZVL/BAM 4 in het voordeel, omdat DAW niet gewend is te spelen in een klein bad.

In het eerste kwart wist DAW de achterstand beperkt te houden tot 1-0. In het tweede kwart liep de achterstand op ZVL/BAM 4 langzaam op naar 3-0, voordat Saskia Kansen kon scoren terwijl een tegenspeelster een tijdstraf uitzat. In het derde kwart werd eenzelfde ‘man meer’ situatie niet benut maar scoorden de ZVL-dames nog eens drie keer.

Aan het begin van het vierde kwart was de wedstrijd met een stand van 6-1 eigenlijk al gespeeld. De Alkmaarse formatie kon ook in het laatste kwart geen echte vuist meer maken. Saskia Kansen scoorde nog eenmaal. De Leidenaren stelden daar tegenover nog twee lucky goals, waardoor de eindscore van 8-2 licht geflatteerd is.

Door de uitslag is de voorsprong van het als 5e geplaatste DAW op ZVL/BAM gereduceerd tot één puntje, terwijl het een wedstrijd voor lopen. Het verliest tevens meer grip op de nummer 4 in de Hoofdklasse 2A. Dit neemt niet weg dat de Alkmaarders zich nog altijd prima handhaven in deze hogere divisie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl