De Alkmaarse Rugby Club had zondag weinig in te brengen tegen het goed georganiseerde spel van de Haarlemmers en verloor kansloos met 37-7. Haarlem maakte in de eerste helft goed gebruik van de harde rugwind en liep uit tot 27-0. De Alkmaarders konden er in de tweede helft zelf maar weinig gebruik van maken.

Haarlem scoorde al na de eerste minuten 5-0 na een gewonnen inworp vlakbij de Alkmaarse achterlijn. De ploeg drukte door met een maul en Mathijs Geldoff scoorde, al voorkwam de wind de conversie. Even later gingen een strafschop na off-side van Alkmaar wel tussen de palen voor 0-8.

Haarlem liep dankzij Geldoff verder uit met nog een geconverteerde maul in de hoek van het veld. De volgende twee try's kwam ook voor zijn rekening, eerst met een doorbraak, en later met nog een push over maul. De score was zo al naar 27-0 opgelopen.

Alkmaar dacht in de 2e helft gebruik te gaan maken van het windvoordeel, maar dat pakte anders uit. Haarlem brak door en scoorde opnieuw een (ongeconverteerde) try. Alkmaar liet even de tanden met een goede serie mauls en rucks, waarna Roy van Rijn fraai afrondde. De uiterst moeilijke conversie werd ook nog door Kristian Boogert tussen de palen geschoten.

Alkmaar probeerde met een stand van 32-7 nog van alles te doen om door de hechte verdediging van Haarlem heen te breken maar het mocht niet meer lukken. In de slotfase was het nog één keer raak voor Haarlem. Na een snel genomen strafschop brak de thuisploeg door en met een try werd de eindstand 37-7.

Heren 1 van Rugby Club Alkmaar staan 5e in de 2e Klasse Noord en kan nog een plekje stijgen. Daarnaast dient de ploeg nog op te passen voor de nummers 6 en 7.

Bekeken: 3536x