Alkmaar, 6 mei 2012. Op de laatste speeldag van de eredivisie had AZ alleen nog een plek in de voorronde van de Europa League van volgend jaar. Op zondagmiddag was het FC Groningen die AZ verwelkomde in het eigen AFAS Stadion.
In het begin van de eerste helft was de wedstrijd redelijk evenwichtig. Na een twintigtal minuten kon AZ beter combineren en gevaarlijk worden voor het doel van de bezoekers. In de 26e minuut komt uit een goede combinatie het eerste en enig doelpunt van Erik falkenburg. De rest van de eerste helft probeerde AZ de voorsprong uit te breiden, maar kon dit niet realiseren. Kansen waren er wel, vooral van Moisander en Holman.
In de tweede helft bleef de spanning op de wedstrijd. AZ was niet in staat een tweede doelpunt te scoren en Groningen kon kansen creeëren, waardoor het tot het laatst spannend bleef. In de 73e minuut verving Fernando Lewis Brett Holman, maar hij moest na vijf minuten weer geblesseerd van het veld af.  De wedstrijd werd afgefloten bij een stand van 1-0.
Door deze winst heeft AZ de eredivisie beëindigd op de vierde plaats. Deze plaats geeft recht op de voorronden van de Europa League. Dit jaar kwam AZ tot de kwart finale van deze competitie. Is dit ook volgend jaar haalbaar? Namens Alkmaar Centraal feliciteren wij AZ met het afgelopen seizoen en veel succes met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Bekeken: 2085x