De fractie Belangen Alkmaarse Samenleving (BAS) krijgt naar eigen zeggen vaak klachten van binnenstadbezoekers over afvalbakken in de nabijheid van historische gebouwen die het stadsbeeld verstoren. Daarnaast worden de afvalbakken vaak beplakt en bespoten, wat al snel een verloederd aanzien geeft. BAS komt daarom met het idee om de afvalbakken te verfraaien met stickers met daarop historische stadsbeelden, gedichten of teksten die verwijzen naar de locatie of de geschiedenis ervan.

BAS vraagt het college om eerst een proef te doen met afvalcontainers die in de directe omgeving van historische panden in de binnenstad staan. Als het idee aanslaat kan het vervolgens worden uitgebreid naar andere plaatsen in de binnenstad.

Het voordeel is dat, wanneer de stickers vergaan of beklad worden, deze eenvoudig kunnen worden verwijderd en vervangen door nieuwe.  Ook zullen er geen kosten meer zijn voor het verwijderen van graffiti of pamfletten, of het aanleggen van bosschages om de bakken aan het zicht te onttrekken en het onderhoud daarvan. De fractie van BAS denkt dat het bestickeren van de containers het aanzicht van de historische binnenstad aanzienlijk zal verfraaien en daarmee ook het toerisme kan bevorderen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl