00:00
55
00:00

Van de monumentale Harmonie in de binnenstad naar het hypermoderne pand op Overstad. Voor veel bisoscoopbezoekers is een ´filmpje pakken´ sinds de opening van de de megabioscoop van VUE een nieuwe belevenis. Met het accent op comfort en ondersteund door de Dolby Atmos geluidsinstallatie loopt Alkmaar voorlopig weer mee in de voorste gelederen waar het om beleving gaat.

De grootste zaal, zaal 10, draaide echter nog niet mee in die beleving. Maar daar komt snel verandering in. Woensdagavond werd de 300 kilo zware laserprojector voor het eerst ingeschakeld. Die gaat de bezoekers vanaf vrijdag voorzien van een ongekend scherpe en heldere 3D projectie in 4K kwaliteit. De projector is het hart van een geavanceerd systeem dat zelf de film binnenhaalt, start en na afloop zichzelf ook uitschakelt. "Niemand zal dus nog de controlekamer in hoeven, misschien om even af te stoffen" vertelt Technisch Directeur van dcinex Edwin de Winter. Maar voor die tijd moet de installatie nog wel goed afgesteld worden en dat is wél een gespecialiseerde klus.

De enorm hoge lichtopbrengst van de projector stelt overigens wel een bijzondere eis aan de zaal. Om de veiligheid van de ogen van de bezoekers te waarborgen ´schijnt´ het licht van de projector minimaal 3,5 meter boven het publiek. "Een vader moet een kind op zijn schouders kunnen dragen en dat kind zou dan niet in het licht van de machine moeten kunnen kijken", zo vertelt De Winter.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl