Woensdag hebben wethouder Elly Konijn van D66 en Wim van der Voort, eigenaar van de Albert Heijn-vestiging aan het Oudorperplein, het hoogste punt van het project Polderhof gemarkeerd. Dit deden zij door met een torenkraan het dak van de liftopbouw op vakkundige wijze op de juiste plaats te manoeuvreren. Ondernemers, omwonenden, toekomstige bewoners van Polderhof, medewerkers van Kennemer Wonen en Heddes Bouw & Ontwikkeling waren getuige van het bereiken van het hoogste punt.

Het nieuwe Polderhof biedt straks ruimte aan een grote supermarkt, acht winkels en een bibliotheek. Boven het winkelcentrum komen 20 koopappartementen en 28 huurwoningen. Corporatie Kennemer Wonen verhuurt de huurwoningen.

Voor het openbaar gebied heeft een adviesgroep van bewoners samen met de gemeente een ontwerp gemaakt, met onder andere voldoende ruimte voor parkeren met de auto én de fiets, groen, en duurzame en dimbare verlichting en een geheel ondergrondse milieustraat.

Wethouder Elly Konijn: “Ik ben er trots op dat we dit gezamenlijk voor elkaar hebben gekregen en het hoogste punt hebben gevierd. Het draagvlak in de buurt, onder omwonenden en ondernemers, was en is groot. We hebben goed geluisterd naar elkaar. En dat zien we terug in het resultaat: een levendig winkelcentrum met een uitgebreid aanbod van producten. De bewoners zijn straks van alle gemakken voorzien!”

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl