Politie Heerhugowaard-Hollands Kroon meldt dat in haar werkgebied vorige week minimaal veertien autoinbraken plaatsvonden. Doelwit zijn vooral airbags van nieuwe auto’s. Eén van de werkwijzen is het boren van gaatjes in het portier om deze te ontgrendelen. De meeste inbraken vinden plaats tijdens de nachtelijke uren. In Heerhugowaard zijn vier autoinbraken gemeld en in Obdam drie.

Het politieteam werkt samen met collega's in Hoorn, die met eenzelfde golf van 'mobiel banditisme' te maken heeft. Het is ook niet is niet de eerste keer dat deze regio getroffen wordt.

De politie waarschuwt om de kans tot een inbraak zoveel mogelijk te beperken door de auto op een verlichte plaats neer te zetten, goed af te sluiten, en waardevolle spullen in ieder geval uit het zicht te halen. Als een laadruimte leeg is, toon dit dan ook. Noteer gegevens van goederen in de auto.

Melding van een inbraak(poging) kan via 0900-8844 of bij spoed via 112. Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis). Wie slachtoffer is wordt verzocht om altijd aangifte te doen en zo min mogelijk aan te raken met het oog op sporenonderzoek. Meer op politie.nl/themas/mobiel-banditisme.

Bekeken: 3427x