De politie heeft donderdag na een grote zoekactie in Hoofddorp twee uit Alkmaar afkomstige personen aangehouden. De verdachten zijn mogelijk betrokken bij de achtervolging eerder op de avond.

Donderdagavond rond 23.00 uur zagen agenten een gestolen bestelbus rijden. Ze gaven een stopteken, maar de bestuurder negeerde het stopteken en ging er vandoor. Agenten zetten de achtervolging in. Op de kruising Van Heuven Goedhartlaan en de Kleine Bult in Hoofddorp reed de bestelwagen op een agent in. De agent wist op tijd aan de kant te springen.

Tijdens de achtervolging verloor een agent de macht over het stuur. Zijn voertuig kwam op zijn kant tegen een boom tot stilstand. De agent is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Het gestolen voertuig kwam uiteindelijk tegen twee geparkeerde auto's tot stilstand. Daarna is de bestuurder de wijk in gevlucht. Via Burgernet deed de meldkamer het verzoek aan de bewoners binnen te blijven vanwege de veiligheid en zodat de politiehelikopter het overzicht kon bewaren. Rond 01.30 uur werden de twee mannen Alkmaar aangehouden in een personenauto. Hun betrokkenheid zal worden onderzocht.

Bekeken: 4259x