Alkmaar, 15 mei 2012. Parkeren in Alkmaar is vanaf vandaag weer een stukje eenvoudiger geworden. Betalen voor het parkeren op straat kon al met contant geld of met een Chipknip, maar vanaf nu ook met een mobiele telefoon. Tenminste, als je aangemeld bent bij een van de bedrijven die dat mogelijk maken. Die deelnemende bedrijven zijn My order, Parkmobile, Park-line, SMS-parking, Sunhill-technologies, Yellowbrick en Zmazz. Dat zijn er nogal wat en dat is precies de de bedoeling, de gemeente heeft er voor gekozen niet met een vaste provider te werken.

Elke parkeerautomaat in Alkmaar wordt voorzien van een bord met een uniek nummer, een 'zone'. Door naar een speciaal telefoonnummer te bellen of te sms'en en het nummer van de automaat in te toetsen, weet het systeem precies waar je parkeert. Na afloop moet nog een keer naar het nummer gebeld of ge-sms't worden, om de parkeeractie weer af te melden. Er is geen kaartje meer nodig en en hoeft ook niets achter de ruit te liggen. En de rekening voor het parkeren wordt naar het bij het kenteken van de geparkeerde auto horende adres gestuurd.

Pin It
Bekeken: 1934x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/