Alkmaar Centraal

Middenmoter Alkmaarse Rugby Club weerde zich ruim een helft lang uitstekend tegen de nummer drie in de 2e Klasse Noord, maar de Pickwick Players liepen uiteindelijk met een 21-36 winst het Alkmaarse veld af.

Alkmaar wist de eerste punten te scoren. Roy van Rijn brak door na een goede driekwartlijn aanval en een tackle op de goal-lijn kwam te laat. De uiterst moeilijke conversie werd feilloos door de kicker Kristian Boogert tussen de palen geschoten voor 7-0. Het duurde even voor Deventer een antwoord had, maar na serie goede aanvallen volgde dan toch een try dichtbij de palen en een makkelijke conversie (7-7).

Even later stuitte een strafschop van Boogert tegen een paal en Deventer reageerde sneller, met als resultaat een try (7-12). De conversie faalde echter. Van Rijn zette Alkmaar alweer snel gelijk met een try na een mooie uitbraak. Boogert schoot nu wel weer raak (14-12). Op slag van rust zetten de Pickwick Players de stand op 14-17 na een knappe doorbraak.

De tweede helft was amper een minuut oud toen Jason Bruin een prachtige interceptie maakte en op volle snelheid in een hoek over de goal-lijn van Deventer sprintte voor een try. Kristian Boogert schoot de erg lastige conversie raak voor 21-17. 

Dit bleek het laatste wapenfeit voor Alkmaar. De Pickwick Players waren nu beter georganiseerd en maakten minder fouten. Met nog drie try’s werd de eindstand van 21-36 bereikt. Alkmaar probeerde nog van alles om met een vierde try het bonuspunt voor de competitiestand te pakken maar dit lukte niet.

Heren 1 van de Alkmaarse Rugby Club is de laatste wedstrijden gezakt naar de middenmoot van de 2e Klasse Noord en heeft aansluiting verloren met de bovenste vier. Met twee wedstijden minder zal de nummer zes waarschijnlijk nog voorbij komen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl