Alkmaar Centraal

Atleet Rik Taam heeft vrijdag, in het bijzijn van familie, vrienden en clubgenoten, de felicitaties van Alkmaars sportwethouder Pieter Dijkman in ontvangst genomen. Rik werd een week eerder met een dik nationaal record Nederlands kampioen op de zevenkamp voor  A-junioren.

Rik Taam, wonend in De Rijp en lid van AV Zaanland, won zes van de zeven onderdelen (alleen de afsluitende 1000 meter niet) en deed dat met vijf persoonlijke records. Gevolg was dat hij het nationale record met ruim 100 punten verbeterde naar 5867, goed voor een eerste plaats op de wereldranglijst. Het indoorseizoen is bijna voorbij.

Pieter Dijkman: “Als sportstad Alkmaar zijn we natuurlijk trots. Sportstad zijn met een goed sportbeleid, moderne sportvoorzieningen en enthousiaste clubs is één ding. Het leveren van aansprekende prestaties is nog een ander! We stimuleren daarom jonge sporters graag om in hun tak van sport succesvol te zijn. Rik is hiermee een voorbeeld voor andere jonge sporters. Leuk is bovendien dat een Rijper nu ook de trots van Alkmaars is”.

De losse prestaties: 60 meter - 6,97 sec (pr), verspringen - 6.90 m (pr), kogelstoten - 15.42 m, hoogspringen - 1.96 m, 60 m horden - 7.99 sec. (pr), polsstokhoog - 4.46 m (pr) en 1000 meter - 2:40.36 min (pr).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl