Alkmaar Centraal

Anjo van de Ven lijkt het gesteggel over het plan voor een vernieuwd dorpshart in Stompetoren zat te zijn en wil eigenlijk van het plan af. Nu is er het idee dat grondbezitter Jan Nat zijn grond ruilt met de grond van de gemeente Alkmaar, op de plaats van het Schermer Wapen.

Het plan voor het dorpshart omvat namelijk de bouw van een grote supermarkt en een aantal appartementen, maar de locatie is voor leveranciers aan de supermarkt eigenlijk helemaal niet handig. Als de supermarkt op de plaats waar nu het Schermer Wapen staat komt kunnen vrachtwagens er via de grote weg komen. Bovendien is supermarkt Deen dan beter te zien en is er ruimte voor meer appartementen.

Voorzitter van de Dorpsraad van Stompetoren Sylvester Liefting is positief over de voorgestelde grondruil en ziet het als de laatste kans om een vernieuwd dorpshart te realiseren. De Dorpsraad Stompetoren vergadert op 14 maart over het plan. Liefting begrijpt op zich wel dat wethouder Van de Ven van het plan af wil omdat het al minstens twaalf jaar voortsleept en al meer dan zes versies heeft gekend. Hij vindt wel dat het zonde zou zijn als het plan uiteindelijk toch wordt afgeschoten, juist omdat er al zo lang aan is gewerkt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl