Alkmaar, 20 mei 2012. Het laatste woord over de Achterdam is nog niet gevallen. Voorlopig heeft burgemeester Bruinooge de laatste slag gewonnen en gelijk gekregen van de Raad van State: een fors aantal vergunningen mocht ingetrokken worden. Inmiddels ligt er als vervolg daarop een nieuw bestemmingsplan waarin staat dat 69 prostitutieramen het absolute maximum is en dat nieuwe bedrijvigheid aan voorwaarden is gebonden. En daar vindt de gemeente de raamexploitanten (weer) tegenover zich. Ze zijn het niet eens met het vermelde maximum aantal ramen, en ook niet met de eisen die aan nieuwe bedrijvigheid worden gesteld. Reden genoeg voor de exploitanten om opnieuw naar de Raad van State te stappen. Exploitant Frans snel zegt daarover tegen het ANP: "Een sekswinkel mag niet, een accountantskantoortje wel. Volgens ons kan dat niet".

Maar ook Bewonersvereniging Hart van Alkmaar stapt naar de Raad van State met de eis dat het bestemmingsplan opgeschort wordt. De reden daarvoor is dat de bewonersvereniging niet tevreden is met het sluiten van ongeveer de helft van de ramen en de prostitutie helemaal weg wil hebben uit de wijk. De vereniging wil de gemeente dwingen te kijken naar een alternatieve locatie om de prostititutie onder te brengen. Volgens hen hangt er een criminele sfeer, is de politie er niet in staat te handhaven en is daardoor de druk op de wijk te groot. Het plan is niet niet nieuw en kreeg eerder geen steun van de Alkmaarse politiek.

Pin It
Bekeken: 1776x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/