Alkmaar Centraal

Liesbeth Spoor heeft tevergeefs de tijdelijke sluiting van haar cafe 't Hartje aan het Waagplein aangevochten bij de rechter. Dit meldt het NHD. Ze wist in december de tijdsduur te verkorten van drie naar twee weken, maar daar blijft het bij. Alleen de Raad van State kan het oordeel nu nog keren. 

Spoor heeft volgens de gemeente het horecabeleid drie keer binnen een jaar overtreden. Twee maal omdat zij geen gediplomeerde portier aan de deur had staan, en één maal omdat er bij haar na sluitingstijd bier zou zijn gedronken op het terras.

De eerste twee 'gele kaarten' waren onterecht, vindt de uitbaatster, omdat zij zelf gediplomeerd is en en de regeling vanwege de vrije openingstijden was vervallen. De rechter stelde dat die regeling pas later inging en dat de aanpassing van het beleid al meegewogen was bij het inkorten van de straf.

Spoor was vooral boos over het derde voorval. Het ging volgens haar om passanten en ze had er alles aan gedaan om escalatie te voorkomen. De rechter erkende dit, maar verweet haar wel dat het terras nog stond. Sowieso vond hij dat stricte naleving van de regels belangrijk is voor de veiligheid en openbare orde.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl