Alkmaar Centraal

Van 11 tot en met 14 maart voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit op het Verkeersplein Kooimeer in Alkmaar. Het resultaat moet zijn dat het plein vanaf 14 maart veiliger is voor motorrijders.

Vanaf ongeveer oktober 2014 zijn er al minstens 60 motorrijders op het verkeersplein ten val gekomen. De oorzaak is een combinatie van factoren. Zo zit er een knik in de linker rijstrook die nauwelijks opvalt en zit er een kleine helling in het wegdek, vlak voor de plek waar motorrijders moeten kantelen om de bocht in te gaan. Ook geven diverse detectielussen en reparatievakken de indruk van glad wegdek, waardoor motorrijders die stukken proberen te mijden.

Eind september 2015 beloofde Rijkswaterstaat na overleg met belangenverenigingen voor motorrijders KNMV en MAG om in 2016 het wegdek van het zuidoostelijke deel van de rotonde volledig te vervangen.

Daarvoor had Rijkswaterstaat voorgesteld om een waarschuwingsbord te plaatsen, maar KNMV en MAG vonden dat onvoldoende. Voor de rest wilde Rijkswaterstaat aanvankelijk geen passende actie ondernemen.

Door de herstelwerkzaamheden moeten de reparatievlakken en misleidende wegmarkeringen verdwijnen. (foto: archief)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl