Alkmaar Centraal

Projectontwikkelaar Belle-Vue Energy uit Heerhugowaard gaat in Loppersum in Groningen dertien woningen bouwen die bestand zijn tegen aardbevingen. Over een week zullen de contracten hiervoor worden getekend, zo meldt het NHD. De aardbevingsbestendige woningen zijn gebaseerd op de woning-voor-een-ton van Belle-Vue, waarvan het eerste exemplaar eind november 2015 werd onthuld op het terrein van Ursem Modulaire Bouw Systemen in Wognum.

De woningen worden voor vijf jaar van Belle-Vue Energy gehuurd door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). De woningen worden gebruikt als wisselwoning voor mensen wier huis is beschadigd door aardbevingen. Zij kunnen er tijdens het herstel of nieuwbouw van hun huis tijdelijk wonen.

Om de woningen aardbevingsbesteding te maken moest gezorgd worden dat ze een halve meter geen en weer zouden kunnen zwaaien om de zijwaartse trillingen die een aardbeving veroorzaakt te kunnen opvangen. Ook moeten de woningen worden gebouwd op heipalen van 25 meter in plaats van de voor een woning-voor-een-ton gebruikelijke 11 meter. De woningen moeten in augustus worden opgeleverd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl