In samenwerking met het Regionaal Archief Alkmaar vertoont KunstNetTV in mei twee historische filmpjes over gymnastiekvereniging Turnlust. Het Regionaal Archief Alkmaar stelde een dvd ter beschikking met daarop twee filmpjes uit de jaren 1935 en 1937.

De filmpjes werden destijds als cadeau aangeboden aan de toenmalige voorzitter dhr. J.J. Poll. Het eerste filmpje is een openluchtdemonstratie op het terrein van de wielerbaan aan de Sportlaan. Een impressie van de nationale turnkampioenschappen uit 1937 is te zien op het tweede filmpje. De wedstrijden werden destijds in de openlucht op verschillende locaties in de Alkmaarse binnenstad gehouden.

Deze uitzending van KunstNetTV is dagelijks om 10.00 en 22.00 uur te zien op het televisiekanaal van Heerhugowaard/Alkmaar/Langedijk Centraal (kanaal 42 of kanaal 36 in Alkmaar Stad) en is een prikkelende nostalgische reis terug in de tijd. De filmpjes zijn, met expertise van het Regionaal Archief, door medewerkers van KunstNetTV voorzien van commentaar en muziek. Kijk voor meer informatie en KunstNetTV programma’s op: www.kunstnet.tv

Pin It
Bekeken: 3271x
https://ee.itk.ac.id/data/