Alkmaar Centraal

Zaterdag en zondag vinden de Noord-Hollandse Modelspoordagen plaats bij het Willem Blaeu College aan de Robonsbosweg in Alkmaar. Het jaarlijkse evenement is iets waar menig modelspoorliefhebber, van jong tot oud, naar uit kijkt, want er is heel veel om verlekkerd naar te kijken en te kopen.

De organisatie is in handen van de Alkmaarse Module Groep "Het Waeghspoor", Modelbouwvereniging Waterland, Model Spoorclub Alkmaar en de Westfriese Modelspoor Club. Vertegenwoordigers uit het hele land zijn aanwezig met hun treinen en alles wat erbij hoort. Bij elkaar ligt er ruim 150 meter spoor.

Er is veel te zien om de modeltreinliefhebber te verleiden, van modeltreinen in prachtige landschappen, van lego of natuurgetrouw, tot tafels vol locomotieven, wagons, sporen en dingen om landschappen mee te bouwen. Zelfs petten voor machinisten en conducteurs zijn verkrijgbaar.

Kinderen kunnen met treinen spelen op banen speciaal voor hen gebouwd. Er zijn ook demonstraties bij te wonen en deskundigen repareren treinen. Kortom, jong en oud komt aan zijn trekken. Fotograaf Marco Schilpp ging naar de beurs voor een fotoreportage. Meer foto's op Facebook.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl