Alkmaar, 29 mei 2012. De Onafhankelijke Partij Alkmaar vindt de wachttijden bij een aantal Alkmaarse spoorwegovergangen niet acceptabel. Vooral de overgang Helderseweg is de fractie een doorn in het oog. Na het invoeren van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer zullen er nog vaker treinen rijden en de spoorbomen dus nog vaker dicht zijn. Het gebied bij de spoorwegovergang ondergaat bovendien de nodige veranderingen door de komst van onder andere het Reaal kantorencomplex, dat alleen maar meer verkeer aan zal trekken. OPA pleit daarom daarom al enige tijd voor een tunnel in plaats van de huidige spoorwegovergang.

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu vindt dat vergelijkbare problemen rond spoorwegovergangen in Heiloo en Castricum opgelost moeten worden en vindt dat de provincie mee moet betalen om die problemen op te lossen. Beide gemeenten lobbyen allang voor geld om de spoorwegovergangen te vervangen door spoortunnels. OPA heeft het Alkmaarse college gevraagd om ook een lobby richting de Provincie te starten om een spoortunnel bij de Helderseweg mogelijk te maken.

Pin It
Bekeken: 1691x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/