Sinds enige tijd staat er op de Herenweg een beweegbare paal om sluipverkeer vanuit Sint Pancras tijdens de spits te weren. Deze maatregel werkt goed en verhoogt de leefbaarheid van de hele buurt, aldus de VVD Alkmaar. Deze beweegbare paal staat omhoog tussen 6.00 en 9.00 uur ‘s morgens en tussen 16.00 tot 19.00 ‘s middags. Een aantal omwonenden heeft een ontheffing zodat zij wel tijdens de spits met de auto naar bijvoorbeeld Sint Pancras kunnen rijden. Ook bussen hebben een ontheffing. 

Ondanks de positieve effecten heeft de VVD heeft de laatste tijd echter veel klachten ontvangen over de beweegbare paal. Veel bewoners van wie het kind in bijvoorbeeld de Vroonermeer of in Sint Pancras naar school gaat moeten tijdens de ochtendspits noodgedwongen vele kilometers omrijden. De VVD vindt dit niet terecht, omdat deze mensen niet degenen zijn die overlast door sluipverkeer veroorzaken.

De VVD vraagt het college daarom of het bereid is om op korte termijn een oplossing te bedenken om deze situatie te verbeteren. De partij zelf stelt voor om meer ontheffingen te verlenen.

Pin It
Bekeken: 11834x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/