Alkmaar Centraal

Het mooiste “gevecht” was zaterdagavond in het water van zwembad De Hoornse Vaart. Drie kwarten waren de dames van DAW en Katwijk aan elkaar gewaagd. Het verschil werd door de gastploeg gemaakt in het derde kwart, met als gevolg een uitslag van 5-8.

DAW en Katwijk hielden elkaar tot en met het tweede kwart in evenwicht. In het derde kwart liep Katwijk echter van 4-4 uit naar 4-7 via twee keer een overtalsituatie en een afstandsschot. In het laatste kwart hielden de ploegen elkaar weer in evenwicht en scoorden beiden één maal. Saskia Kansen scoorde totaal drie keer, Romee Heister twee keer.

De 5-8 op het scorebord was voor Dames 1 van DAW een prima prestatie gezien de krappe selectie, die keer op keer laat zien voor elkaar tot het uiterste te gaan. Als het team uitbreiding van twee of drie speelsters op niveau zou krijgen, zou het om de prijzen mee kunnen draaien in de Bondsklasse 2A, waardoor Alkmaar weer op de kaart zou kunnen komen. Dit zou voor de waterpolosport een goede aanvulling zijn in deze regio.

Dames 1 staat nu zesde in de strijd, met nog uitzicht op de vijfde plek. De achterliggers zijn al op afstand gezet.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl