Alkmaar Centraal

Zaterdag organiseerde Alkmaar Sport een speciaal sport-uur voor G-sporters, ter ere van de openingsweek van sportcomplex De Meent. Vijftien fanatiekelingen namen deel aan een warming-up en speelden een echt potje bounce-hockey. Afgesloten werd met een gezamenlijke cooling-down en wat te drinken. De sporters waren erg enthousiast en hopen dat er een vervolg komt.

De G-sporters kwamen van diverse woongroepen uit de regio Alkmaar, van Heliomare én er waren zelfs een paar die na hun schaatsles bij IJsclub Zoeff direct door gingen. De les werd begeleid door trainers en stagiaires van Alkmaar Sport.

Iedereen startte met een warming-up, met een dobbelsteen en pictogrammen. De onderdelen ballon-badminton, fietsen op de hometrainer (geleend van sportschool Basic-Fit), voetbal, hockey, basketbal en bowlen kwamen hierbij aan bod. Daarna durfden enkelen een echt wedstrijdje bounce-hockey aan. Team rood en blauw hielden de stand lang op 0-0, tot een eigen doelpunt een regen aan doelpunten in gang zette.

Moe maar voldaan werd afgesloten met een cooling-down waar iedereen weer fanatiek aan meedeed. Tijdens een kopje koffie, thee of water werd nog even nagepraat.

Sporters en begeleiders waren zó enthousiast dat Alkmaar Sport overweegt dit sport-uur structureel onderdeel te laten maken van het sportaanbod in Alkmaar.

Tijmen Vader, projectleider Vitale Verenigingen bij Alkmaar Sport: “De G-sporters zijn een belangrijke doelgroep die we willen bedienen in Alkmaar. Wij willen de maatschappelijke betrokkenheid van lokale verenigingen vergroten, waarbij ik zeker kansen zie om verenigingen te koppelen aan de vraag die -naar nu wel blijkt- bestaat bij de doelgroep”.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl