Alkmaar Centraal

Met de opening van de vernieuwde publiekshal op maandag 7 maart 2016 verbetert Alkmaar zijn dienstverlening aanzienlijk. De gemeente Alkmaar heeft de ambitie om in 2018 tot de tien beste gemeenten te horen op het gebied van bereikbaarheid en dienstverlening.

In de verbouwde publiekshal vinden de inwoners een toegankelijke ontvangst- en informatiezone, waar niet alleen de gemeente diensten aanbiedt, maar ook Halte Werk en UWV. Het aantal verblijfs- en gesprekszones is daarom uitgebreid. De inwoner krijgt maatwerk aangeboden afhankelijk van samenstelling van de gespreksgroep en het vraagstuk.

Wethouder Pieter Dijkman (VVD) verwelkomde maandag de eerste bezoeker met een bos bloemen. Hij is blij met de samenwerking met Halte Werk en UWV: “Samen met Halte Werk en UWV bieden we onze inwoners een compleet dienstverleningspakket onder één dak. De publiekshal van het Stadskantoor is een plek waar we met trots een gastvrij en dienstverlenend Alkmaar laten zien.”

Gemeente, UWV en Halte Werk verwachten samen jaarlijks zo’n 180.000 bezoekers te ontvangen. Bij binnenkomst in de publiekshal treffen zij een Alkmaars stadsaanzicht van grachtenpanden. Vanuit de ontvangstbalie worden zij voor hun afspraak geleid naar één van de hofjes in de Stadstuin of naar de gemeentelijke balies aan het Stadsplein. Alle ruimten beschikken over comfortabele verblijfszones en ontmoetingsplekken. Met de ruime opzet en drempelvrije hal staat ook mindervaliden niets in de weg om gebruik te maken van de aangeboden diensten. Voor mensen met een gehoorbeperking is er een ringleiding aanwezig om op een prettige manier het gesprek te voeren.

De vernieuwde publiekshal aan het Mallegatsplein 10, 1815 AG Alkmaar is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 16.30 en op donderdagavond van 16.30 tot 20.00 uur.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl