Alkmaar Centraal

Het college van Alkmaar is eruit: het borstbeeld van entertainer, zanger, showmaster, filmproducent en regisseur Rudi Carrell krijgt een prominentere plaats in het centrum van Alkmaar. Men weet alleen nog niet precies waar.

Het is de bedoeling dat hij in juni 2016 op een nieuwe plaats staat. De buste staat sinds 2007 tussen de Heul en de Lindengracht, achter het Gulden Vlies. Daar begon ooit immers zijn carrière, die hem voornamelijk in Duitsland veel populariteit opbracht en hem dan ook de bijnaam ‘Duitslands bekendste Alkmaarder’ opleverde.

Binnen de gemeente is al eerder geprobeerd om het beeld te verplaatsen naar een plaats waar meer mensen langskomen. Meerdere keren zou het beeld naar het Canadaplein verhuizen, maar dat idee ging in 2013 definitief niet door. In december 2015 sloeg BAS het dossier weer open en drong er bij het college nog eens op aan om het beeld naar een prominentere plaats te verhuizen. Want: “Rudi Carrell verdient het niet om op een achterafplaats te moeten staan. Hij was een showman die hield van publiek, niet van stilte om zich heen”, aldus fractievoorzitter Ben Bijl. De partij stelde de brug tussen de Lindegracht en de Oudegracht voor, op de hoek van het Gulden Vlies. (foto: Ben Bijl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl