Na een reeks nederlagen was er eindelijk weer winst voor de Alkmaarse Rugby Club. Directe concurrent Ascrum uit Amsterdam werd met 32-10 verslagen, al was de strijd veel heftiger dan doet vermoeden.

Alkmaar begon met slechts licht veldoverwicht, maar wel een oppermachtige scrum. De eerste try liet een kwartier op zich wachten. Bij een serie goede aanvallen werd, na een snelle strafschop, de bal de driekwartlijn over gespeeld. Winger Pieter van Duijn werd net voor de achterlijn getackeld, maar hij kon de goed meegekomen Roy van Rijn aanspelen en die maakte 5-0 in de hoek. Kristian Boogert miste de moeilijke conversie,

Ascrum kwam snel langszij, maar een slim kickje over de verdediging van het studententeam bracht Alkmaar weer op voor. Van Duijn was als eerste bij de over de goallijn rollende bal. In het slot van de eerste helft liep de score op naar 15-5 toen Man of the Match Sylvester Reimers een doorbraak van Roy van Rijn afrondde.

In de tweede helft werd al snel het extra competitiepunt behaald door Mickey Verhofstad, tijdens een goede driekwartlijn aanval. Boogert maakte de enige conversie van de wedstrijd bracht Alkmaar met 22-5 riant op voorsprong. Ascrum kwam daarna terug na een snel genomen strafschop, met een try in de hoek.

Ascrum hielden vervolgens bijna 20 minuten het heft in handen en Alkmaar moest alles op alles zetten om zich te handhaven. Uiteindelijk haalde Alkmaar opgelucht adem toen Roy van Rijn wist uit te breken. Met een slim kickje over de verdediging van Ascrum passeerde hij deze en was weer als eerste bij de bal voor een try. In de eindfase scoorde Pieter van Duijn nog een try voor de eindstand van 32-10.

In de 2e Klasse Noord staat Alkmaar vijfde achter Ascrum en kan met een inhaalwedstrijd voorbij komen. De nummer zes ARC 2 kan op zijn beurt met twee inhaalwedstrijden over de twee clubs heen gaan.

Bekeken: 3708x