Alkmaar Centraal

Vorige week, tijdens de voorjaarsvakantie, werd op De Meent de Schaats4daagse georganiseerd. Wel 100 schaatsers kwamen vier keer schaatsen. De organisatie wees de 9-jarige Tessel de Leeuw aan als winnares. Zij kwam samen met haar opa en reed telkens haar doel van 100 (!) ronden.

Tijdens de jaarlijkste Schaats4daagse kan ieder op zijn of haar eigen niveau meedoen op vier van de vijf dagen. Wie elke dag zijn of haar doel behaalt, geregistreerd met een transponder, krijgt aan het eind een Schaats4daagse medaille. Eén schaatser wordt nog eens extra in het zonnetje gezet.

Locatiemanager Ben van Langen: “Ik houd aldoor de rondetijden in de gaten en zag een klein meisje met haar opa dagelijks 100 ronden schaatsen, dat is toch wel bijzonder en daarom zetten we haar na haar laatste schaatsdag nog eens extra in het zonnetje”. Vorig jaar schaatste Tessel telkens 70 ronden geschaatst. Dit jaar wilde ze méér, onder aanmoediging van moeder en oma, samen met opa.

Tessel's enige voorbereiding was eens per week lessen bij Schaatsschool In Balans. Het doel is vooral met doorzetten gehaald: “Vooral de laatste dag moest opa wel een beetje helpen, maar we hebben het gehaald!”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl