Alkmaar Centraal

Zondag organiseerde ARZV Roei wedstrijden van de jeugdcompetitie van district Noord-Holland (DiNHo). Ruim 150 jonge roeiers van dertien verenigingen streden met elkaar, zowel op het water als op de ergometer.

In de ochtend was het de beurt aan de jeugd (10 t/m 14 jaar). Zij roeiden twee wedstrijden over 400 meter. Onderdeel drie was een ergometerwedstrijd over 250 meter. Er waren prijzen voor De Hoop (Amsterdam), Cornelis Tromp (Hilversum) en Het Spaarne (Heemstede).

In de middag waren de junioren (15 t/m 18 jaar) aan de beurt. Zij roeiden 400 en 750 meter, en 500 meter op de ergometer. Hierbij viel ARZV vijf keer in de prijzen. De andere prijzen waren voor Spaarne (Heemstede), Ossa (Heerhugowaard), ZZV (Zaandam) en De Kogge (Medemblik).

Wedstrijdleider Koen Elbers over de mooie dag. “Het is leuk om te zien hoe goed de sfeer is tussen verenigingen onderling. Tijdens de wedstrijden zijn ze elkaars rivalen, maar ondertussen moedigen ze elkaar ook aan. En als een van de teams iemand tekort komt, springt een roeier van een andere vereniging in.”

Voor Elbers was het zijn vuurdoop: “Als wedstrijdleider had ik eigenlijk een makkie. Door de inzet van alle vrijwilligers liep de dag gesmeerd.” Ook het weer werkte mee. De enige regenbui viel precies tussen de twee wedstrijdblokken in.

De DiNHo-jeugdcompetitie loopt van september tot en met maart. De volgende roeiwedstrijd op Alkmaars water dient zich al snel aan. Op 17 april organiseert ARZV Roei een landelijke wedstrijd, zowel voor volwassenen als junioren. De volwassenen roeien 4 kilometer en de junioren 2,3 kilometer.
Foto: Hans Lok

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl